Maloprodajna BLAGAJNA s fiskalizacijom za Macintosh i Windows računala

Novo u ponudi Finder d.o.o. je dorada aplikacija Blagajne na način da se fiskalizacija računa vrši izravno iz FileMaker okruženja.

Program Blagajne sadrži sve module potrebne za vođenje maloprodajne, ali i veleprodajne blagajne.

Aplikacija je dizajnirana za korištenje na Apple Macintosh ili Windows računalima, a sastoji se od nekoliko modula:

- Adresar - u kojem se upisuju svi podaci o dobavljačima, suradnicima i krajnjim kupcima
- Artikli - u kojem se nalazi popis i podaci o svim proizvodima i uslugama
- Kasa - modul za izradu maloprodajnih i R1 računa s uključenom FISKALIZACIJOM
- Predujam - modul za generiranje računa za predujam
- Ponuda - modul za generiranje ponuda
- Kalkulacija - modul za generiranje kalkulacije, uključujući i stanje na skladištu
- URA - modul za ulazne račune

Preko glavnog izbornika ulazi se u ostale module.Drugim modulima moguće je pristupat i putem funkcionalne alatne trake povrh radne površine, dostupne u svakom trenutku za vrijeme rada u aplikaciji.Prije početka rada u aplikaciji potrebno je popuniti „artikle“ i eventualno „adresar“. To su jednostavne baze podataka koje sadrže artikle s kojima radimo odnosno dobavljače ili kupce s kojima surađujemo.
Kod unosa artikla uz šifru i naziv proizvoda moguće je unjeti i bar code te taj podatak koristiti kod izrade računa, naravno uz korištenje bar code čitača. Postoji opcija importa postojeće baze podataka iz excel tablice.Artikle je moguće i detaljno pregledati kao listu, tj kao stanje skladišta sa ulazom, izlazom i trenutnim stanjem, ali i kao financijsko stanje skladišta.U adresar moguće je detaljno evidentirati osobe, kupce ili dobavljače.Početak rada započima na dijalogu „kalkulacija“ koja predstavlja svojevrsnu ulaznu primku. Tu također radimo izračun rabata i cijena.Moguće je pregledati sve rađene kalkulacije i pretraživati ih po više kriterija. A preko popisa svih kalkulacija moguće je ući u svaku i detaljno ju pregledati.Kad smo napravili popis artikala te artikle zaprimili na skladište možemo nastaviti sa radom tj. prodajom. Krećemo u izradu računa.
Dodavanje artikala na račun može se raditi po kriterijima po želji, u primjeru dodaju se preko „oznake artikla“ gdje se nakon uneših prvih par znakova učitava izbornik čiji se izbor sužava sa unošenjem detaljnije oznake. Dodavanje je moguće na isti način definirati i preko bar coda ili „nazova robe“.Nakon unosa artikala moguće je napraviti i R-1 račun gdje se podatci automatski kopiraju, a otvara se izbornik da odaberemo kupca iz našeg na početku definiranog adresara.Račune možemo pregledati kao listu iz koje možemo ući u pojedini i detaljno ga pregledati. Isto možemo raditi i sa R-1 računima.
Ovako izgleda ispis računa kojeg je moguće dodatno personalizirati prema potrebama korisnika, znači dodavanje logotipa tj podataka o poduzeću.

Generirajte QR kod i PDF417 barkod na vašim računima unutar Vaše Filemaker aplikacije.

Novi Claris FileMaker 2023 nudi suvremene mogućnosti implementacije, značajna poboljšanja u performansama, stabilnosti i sigurnosti te sljedeću generaciju alata bez koda.

Finder je razvio niz rješenja baziranih na FileMakeru, izrađenih specifično za Hrvatsko tržište te u skladu s Hrvatskim zakonima i propisima, uključujući mogućnost FISKALIZACIJE računa od početka 2013 godine.

Finder d.o.o. uz ponudu gotovih aplikacija za maloprodaju, veleprodaju, financijsko knjigovodstvo, plaće i ostalo, nudi i uslugu programiranja u FileMakeru po zahtjevu, na doradi postojećih rješenja ili izradi potpuno novih aplikacija u skladiu s potrebama naručitelja.